BLOG

Maya Mantarı (Kandida Albicans) Tedavisi

Kandidiyazis tedavisini aşağıdaki şekilde sınıflandırabiliriz:

1. Bitkisel ve kimyasal ilaç kombinasyonu

2. Sağlıklı ve dengeli beslenme

3. Nöralterapi

4. Su ve fiziksel aktivite

5. Rektal ozon

6. Kolon hidroterapi

1. Bitkisel ve kimyasal ilaç kombinasyonu: Bu kombinasyonda öncelikle mantarın kalıcı olarak sona ermesi için bitkisel karışım olarak eczanelerde satılan ilaçları önermekteyiz. Bu durumda ilk tercihimNtvita CandStp MCT Oil” kapsül olmaktadır.  Beraberinde bağırsak florasının oluşumu için içinde canlı organizmaların bulunduğu probiyotikler, yerine göre prebiyotikler ve bağırsak bağışıklık sistemini destekleyecek doğal ilaçlar da tedavinin vazgeçilmez parçasıdır. Varsa (laboratuvar sonuçları ile) eksik vitamin ve mineral takviyesi bağışıklık sistemi için çok önemlidir.

2. Sağlıklı beslenme ve diyet: Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi aslında tedavi başlığında anlatmak çok doğru değildir. Çünkü bu bir tedavi şekli değil ancak yaşam şekli olduğu zaman anlam ifade eder. Ancak kandida varlığında nelerin yenilmemesi gerekir ve neler yenilirse fayda sağlar bunları açıklayalım:

İkinci nokta ise tedavi sırasında kandidanın yok olması esnasında kişilerin kendilerini iyi hissetmedikleri, alerji, döküntü, ağrı vb. şikayetlerinin arttığı bir dönem olabilir. Bu durum kandida yok olmaya devam ederken açığa çıkan toksinlerin bağışıklık sistemini zorlamasıyla açıklanabilir yani bir çeşit iyileşme krizidir. “Ntvita CandStp MCT Oil” kapsül kullanarak bu iyileşme krizini daha rahat geçirirsiniz. Ancak toksinler vücuttan atıldıktan sonra iyileşme hızla devam eder.

3. Nöralterapi: Lokal anesteziklerle yapılan ve bir regülasyon tedavisi olan nöralterapi bağırsak mantarına zemin hazırlayan tüm süreçleri düzenlemedeki temel tedavi yöntemidir.

4. Su ve fiziksel aktivite: Kronik hastalıkların iyileşmesi ancak yaşamsal düzenlemeler ile mümkündür.

5. Rektal ozon: Ozon tedavisi bağışıklık sistemini düzenleyerek enflamasyonun düzenlenmesine destek olan bir tamamlayıcı tıp tedavi yöntemidir. Bağırsak mukozası ile temas eden ozon gazı direkt etki ile mukozanın iyileşmesine anlamlı katkı sunar.

6. Kolon hidroterapi: Doğru endikasyon konulduğu zaman ve uzman ekip tarafından uygulandığında, özellikle de bağırsak flora desteği olan kişilerde etkin bir bağırsak yıkama yöntemidir.

Dr. Hüseyin NAZLIKUL,  M.D.,  PhD.
IFMANT = Uluslararası Nöralterapi Federasyonu Başkanı
Bilimsel Nöralterapi Regülasyon Derneği Başkanı