TEDAVİLERİMİZ

Ozon Tedavisi

Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere ‘’ozon terapi’’ denilmektedir. Ozon tedavi ya da Almanların deyimiyle ‘’Kan yıkama’’...

Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere ‘’ozon terapi’’ denilmektedir. Ozon tedavi ya da Almanların deyimiyle ‘’Kan yıkama’’ pek çok hastalıkta kullanılır. Ozon terapinin en önemli özelliği, hastaya ve hastalığa özgü olmak üzere vücuda farklı yollarla verilebilmesidir. Ozon terapi, güvenli, etkili ve bilimsel bir uygulamadır. Oldukça eski bir tedavi yöntemi olmakla beraber her geçen gün yararlı etkilerinin sayısı artmaktadır.

Ozon Terapi Vücudu Nasıl Etkiler?

Beyaz kan hücrelerinin (savunma hücreleri olup enfeksiyonlara karşı korur) oluşumunu artırır, fonksiyonlarını artırır. Bakteri, virüs ve mantarları öldürür. En güçlü doğal ve atık bırakmayan dezenfektandır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bağışıklık sistemini düzenleyici özelliği ile bağışıklık sisteminin sapmasından kaynaklanan hastalıkların tedavisinde iyileştiricidir. Hızla büyüyen kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engeller. Alyuvarların (kanda oksijen taşıyan kırmızı hücreler) elastikiyetini artırarak kılcal damarlardan geçişini hızlandırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak organların oksijenlenmesini artırır. Hücre içi solunumunu (hücrenin fonksiyonu görebilmesi için gerekli enerji kaynağını elde etmesi) hızlandırır. Detoks edici özelliği ile vücudumuzdaki kimyasal maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. (Kurşun, cıva gibi ağır metal zehirlenmeleri, böcek öldürücüler, ilaç atıkları, asidik maddeler, tarım ilaç kalıntılarının atılmasını hızlandırır.) Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak ağrı kesici özellik gösterir. Kanın kıvamını azaltır, akışkanlığını sağlar, böylelikle damar duvarındaki plakların yumuşamasını ve küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlayarak dolaşımı düzenler.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelmektedir?

Ozon Terapinin Belli Başlı Uygulama Yöntemleri Nelerdir?