BLOG

Regülasyon Tıbbı Yaklaşımı ile Sağlıklı Yaşam İçin Önemli İpuçları

150 yıl önce, 40 yaşında olan insanlar yaşlı sayılırdı…

Bugün doğan ve sağlıklı bir yaşam sürmek için bir şeyler yapan herkesin doğum günü pastasında 100 tane mum üfleme şansı yüksektir. Son yıllarda sanayileşmiş ülkelerde ortalama yaşam süresi yılda yaklaşık üç ay artmaktadır. 

Bu durum kısmen genlerimizden kaynaklanıyor: Son yıllarda araştırmacılar, taşıyıcılarına uzun bir ömür sağlayan çok sayıda Methuselah geni buldular. Ama genetik alt yapı her şey değil. Fransız Jeanne Louise Calment, yaklaşık 122 yaşındaydı - sigara içtiği söylense de genetik yapısı çok sağlam değildi. Çoğu insan için genlerin etkisi düşündüğümüz kadar büyük değil. Yapılan çalışmalara göre bireylerde genetik yapı yaşam süresini %20 etkiler.

Genetik mirasın yanı sıra diğer çevresel ve epigenetik faktörlerin etkiler daha önemlidir.

Uzun yıllar sağlıklı yaşamak mümkün. Bunun için yapabileceğimiz bir çok şey var…

BESLENME

İpucu: taze gıda satın alın ve kendiniz pişirin! Böylece tuz miktarını günlük ihtiyacınıza göre siz ayarlayabilirsiniz.

HAREKET

Esneklik, pelvik taban kaslarını oluşturmak için 5 pelvik taban jimnastiği egzersizi, ürogenital bölgedeki mesane zayıflığı gibi sorunları önler.

ZİHİNSEL PERFORMANS

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÖNLEMLER

YAŞAM TARZI

GEVŞEMEK VE RAHATLATMA

Daha fazla bilgi için ‘‘100 Yıl Yaşamak Mümkün, Hayatı Keşfet, Detoksu Keşfet, Duygusal Beyin Bağırsak, Güzel Mutlu ve Sağlıklı‘‘ kitaplarımdan faydalanabilirsiniz.

Bu önerilere rağmen arzu ettiğiniz sonucu elde edemiyorsanız o zaman Regülasyon Tıbbı Nöralterapi ile tanışma zamanı gelmiştir.

Dr. Hüseyin NAZLIKUL
IFMANT = Uluslararası Nöralterapi Federasyonu Başkanı
Bilimsel Nöralterapi Regülasyon Derneği Başkanı