ODA TV YAZILAR

"Sağlıklı olmak" ne demek

Hüseyin Nazlıkul yazdı

Bu haftadan başlayarak artık her Pazar günü sizinle Odatv sayfalarında bir araya geleceğiz. Nerden çıktı şimdi bir sağlık köşesi de diyebilirsiniz! Özellikle sağlık konusunda birçok yanlışlar yapılıyor. Hem bu yanlışları düzeltmek, karanlığa ışık tutmak hem de sağlıklı olmanın en önemli bir insan hakkı olduğu bilinciyle bu yazıları ele alacağım.

Sağlık; bireyler de hastalık-sakatlık gibi durumların bulunmaması, ruhsal ve psikolojik olarak tam bir iyilik halidir.

Hastalık ise organizmanın vücut işlevleri ve işleyişinde oluşan bozukluklar, anormal durum değişikliğidir. Bir bakteri, virüsün neden olabileceği gibi hücrelerin kendisinde oluşan anormallikler de hastalık durumunu ortaya çıkarabilir.

1948 yılında kabul edilmiş olan ‘İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde sağlık hakkı tanımına yaşama hakkı ile birlikte yer verilmiştir. Orada verilen tanıma göre; Her bireyin, kendisi ve ailesi için refah ve sağlığı için; beslenme, barınma, konut edinme ve tıbbi bakım alma hakkı vardır. Anne ve çocukların özel bakım görme hakları ve yardım alabilme hakları vardır.

Hatırlamamız gereken “İnsan bir makine değildir” parçaları tamir etmek ya da yenisiyle değiştirmek bedenin bütününün sağlıklı olmasını sağlamaz. Bedende belirtileri görülen bir hastalığı ya da başka bir deyişle hasar görmüş organ ve dokuları onarmak için yapılan tedaviler tek başına başarılı olmaz.

BEDEN, ZİHİN VE RUHUN BİR BÜTÜN OLDUĞUNU…

İnsanı sağlıklı kılmak için beden, zihin ve ruhun bir bütün olduğunu ve birbirleriyle etkileşim içinde olduklarını kavramak gerekir. Tedaviye bu bütünlük içinde yaklaşırsanız ancak kişiyi tekrar sağlığına kavuşturabilirsiniz. İşte ben uzun zamandır Türkiye’de Regülasyon Tıbbı ve Tamamlayıcı Tıp konusunda büyük emekler veren biriyim. Regülasyon Tıbbı ile ilgilenen biz TAMAMLAYICI TIP İLE REGÜLASYON TIBBI’nda sağlık ve hastalığı bütünlük içinde değerlendiriyor ve sorunlara da bu temelde yaklaşıyoruz.

Hastalıklar birden bire ortaya çıkmaz. Çoğuz kez altta yatan pek çok küçük olumsuz uyarı ve başlangıçta sizi zorlamayan ya da farkında olmadığınız toksin yükünden kaynaklanmaktadır. Tamamlayıcı tıpta, bedene tek tek organların toplamından oluşan bir organizma olarak bakılmaz. Çünkü bütünlük ve regülasyon yaklaşımında organların tek tek sorunsuz olmasının yanı sıra birbiriyle olan ilişkisi, bedenin enerjisi, kişinin psikolojik ve toplumsal durumu da önemlidir.

Bu bütüncül yaklaşım, aynı zamanda bir sağlık güçlendirilmesidir. Burada asıl amaç, hastalıkla mücadeleden çok insanın sürekli sağlıklı kalması ve hastalanmaması için bedeni desteklemektir.

Bundan sonra sizlerle paylaşacağım yazı dizilerimde; Regülasyon Tıbbının başta olmak üzere Nöralterapi, bağışıklık sistemi, doğru beslenme, şişmanlık, besin duyarlılığı, detoks, şelasyon, uyku bozukluğu, suyun önemi, stresle mücadele, hipoksi, reflü, gastrit, alerji, kronik yorgunluk, fibromiyalji, migren, bel ağrısı, gut hastalığı, sigara bağımlılığı, mevsim geçişlerinde nasıl sağlıklı kalınır ve hastalıklardan nasıl konuruz vb. gibi herkesin merak ettiği konuları ele alacağım.

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul

Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Nöralterapi Derneği Başkanı

Odatv.com