Burun akıntınız, uyku bozukluğunuz ve bitkinliğiniz varsa… Tedavi yöntemi
Dr. Hüseyin Nazlıkul yazdı...31-10-2021
Nöralterapi bir regülasyon tedavisidir. Vücut üzerindeki belli noktalara veya alanlara lokal anesteziklerle bir uyarı gönderilir ve bu uyarıya vücut tarafından o bölgede veya o bölgeden daha üst kısımlarda bir yanıt verilir. Bu yanıt bize hem teşhis koyma hem de tedavi etme konusunda yön verir.
Nöralterapiye cevap veren kronik hastalıklar ve durumlar:
- Bademciklerin ve sinüslerin kronik iltihaplanmaları, kronik burun akıntısı
- Orta kulak iltihaplanmaları
- Tendon kılıfı iltihaplanmaları
- Nevralji, sinir iltihaplanmaları (siyatik)
- Trigeminal nevralji
- Baş ağrısı, migren, gerilim tipi ve küme baş ağrısı
- Tekrarlayan huzursuz mesane, mesane iltihabı (sistit)
- Gözlerdeki iltihaplanmalar ve gözün diğer hastalıkları (glokom)
- Kronik cilt hastalıkları (egzama, dermatit, sedef vb.)
- İshal, kabızlık, İBS, chron hastalığı, ülseratif kolit, bağırsak iltihapları, gastrit, mide iltihapları
- Pankreas, karaciğer, safra hastalıkları
- Prostat hastalıkları
- Tiroit bezi fonksiyon bozuklukları (fazlalığı ve eksikliği)
- Kulak çınlaması-dengesizlik ve baş dönmesi
- Uyku bozuklukları
- Her çeşit akut ve kronik ağrılar, yara izi ağrıları, baş ağrıları, migren, tekrarlayan ağrılar
- Lumbago, bel ağrısı, sırt ağrısı
- Cerrahi girişim gerektirmeyen boyun, bel ağrıları ve fıtıkları
- Romatizmal ağrılar, artroz
- Kan hastalıkları
- Kardiak nedenli göğüs ağrısı
- Dolaşım sistemi hastalıkları
- Hava değişimi hassasiyetleri
- Bitkinlik durumu
- Astım
- Polen alerjisi ve diğer alerjiler
NÖRALTERAPİ İLE TEDAVİNİN UYGUN OLMADIĞI HASTALIKLAR
Akut kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları, tüberküloz ya da AIDS gibi ağır enfeksiyon hastalıkları, genetik hastalıklar, siroz, hareket kısıtlılığı olan ciddi artroz nöralterapi ile tedavinin uygun olmadığı hastalıklara örnek gösterilebilir. Yine aynı şekilde ağır depresyon, bipolar bozukluk, şizofreni gibi psikolojik sorunlar ve kanser hastalığı nöralterapi ile iyileştirilemez. Ancak bu hastalıklarda da kronikleşmiş bozucu alanların bulunması ve ortadan kaldırılması ile fayda sağlanabilmektedir. Hatta nöralterapiyle yapılan destek tedavisi ile tümörü olan hastalar bile tümöre karşı savaşta daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktadır.
TEDAVİ NE KADAR SÜRMEKTEDİR
Tedavinin süresi şikayete ve hastanın vücudunun durumuna bağlıdır. Şikayet yeni başladı ise ki bu durumda akut bir olay söz konusudur, iki ya da üç seanslık bir tedavi yeterli olabilir. Kronik problemlerde ise daha uzun tedavi süresi gerekebilir. Farklı sebeplerden kaynaklı kronik sırt ağrılarında ki bu ağrılar için daha önce hiçbir tedaviye başvurulmamış ise ortalama tedavi süresi yaklaşık 5-6 seans kadardır. Bu ortalama tedavi süreleri, İsviçre Bern Üniversitesi’nde ve Giessen Tıp Fakültesi’nde birçok ileri düzeyli araştırmalar sonucu ortaya koyulmuştur. Yine bu araştırmalara göre nöralterapinin tedavi sonuçları daha önceki tedavilerden daha iyi olup tedavi maliyeti ise daha düşüktür.
TEDAVİDE BAŞARILI OLMAK
İnsan bedenini daha kapsamlı bir bakış açısıyla değerlendirmek gerekmektedir. Morfolojik bakış açısı fiziksel ve kimyasal parametreleri içinde taşır. Bununla birlikte fonksiyonel bütünlüğün ve bakış açısının da olaya dahil edilmesi gerekir. Söz konusu olan fonksiyonel bakış açısı, enerji ve kibernetik durumlarını da içinde barındırmalıdır.
Tedavide başarılı olmanın ana koşulu, tanının doğru konulmasıdır. Tanı koyma işlemi kişiye özel olmalı ve kişide meydana gelen değişikliklerin zamansal ilişkisi ile fonksiyonel yapı göz önünde bulundurulmalıdır. İşte bu anlamda nöralterapi, regülasyon tıbbı ile modern tıp arasında köprü olabilecek metottur. Nöralterapi modern tıptan köken alan ve kendi gelişimini sağlamış, yöntemlerini oluşturmuş bir tedavi tedavi metodu olup bozulmuş olan sinir sisteminin düzenlenmesini sağlayan en etkin tedavi şeklidir.
Hüseyin Nazlıkul
Odatv.com