Nöralterapiye göre bozucu alan nedir?
Kronik olarak stres faktörleri, göze çarpmayan ve herhangi bir şikayete neden olmayan ancak vücudun tamamen farklı bölümlerini etkileyen yerler ‘’bozucu alan’’ olarak belirlenir.
Bozucu alan vücut fonksiyonlarını kalıcı olarak tahriş eder ve doğal savunmamızı zayıflatır. Bu sebeple daha küçük uyarılar bile tetikleyiciyle orantısız klinik şikayetlere neden olur.
Nöralterapi kapsamında tipik diyeceğimiz bozucu alanlar bademcikler (bademcikler), sinüsler, diş ve çene bölgesi, ameliyat yerleri, aşı yerleri, prostat, jinekolojik bölge, her türlü yara izidir ve hasta organların kendisi de bozucu alan olabilir.
Bozucu alanlar vücutta iki stres eksenini harekete geçiriyor:
- Sinir sistemi yoluyla hızlı hareket eden bir eksen
- Hormonal sistem yoluyla daha yavaş hareket eden bir eksen
Sempatik sistemin kalıcı aktivasyonu nedeniyle vücut artık iyileşemez ve hastalanır. Daha sonra semptomlar vücutta doğal zayıf bir noktada ortaya çıkar. Örneğin ölü bir diş, astım, hipertansiyon veya diz, omuz ağrısını ortaya çıkarabilir.
Nöralterapi yaklaşımı ile tespit edilen bozucu alanların procain ile enjekte edilerek bu kaynaktan etrafa yayılan olumsuz uyarıların durdurulması, kısır döngünün kırılması ve hatta bu uyarıları önce azaltmak sonra ortadan kaldırmak amaçlanır.
Nöralterapist, bozucu alan/bozucu kaynağı içine alan ve etrafına etkili olmak için lokal anestezik enjekte eder ve böylece zararlı uyarıları durdurmayı amaçlar.