Sigara bağımlılığında tedavi yöntemi

Hüseyin Nazlıkul yazdı...

Sigara bağımlığında yapmış olduğumuz uygulamanın 5 ayağı var.

1. Bunlardan ilki bedeni regüle etmek (düzenlemek) için kişiye özel uygulanan, biofoton dediğimiz ışın ile tedavidir.

2. Daha sonra bedende birikmiş olan nikotinin atılmasını hızlandırmak için detoks tedavisi uygulanmaktadır. (Kişinin sigara bırakma kararına katkıda bulunmak maksadıyla telkin)

3. Nöralterapi ve Akupunktur ile tedavisini kısaca ifade etmek gerekirse; vücutta ve kulakta yeri ve özelliği belli olan noktalara iğne batırmak suretiyle yapılan akupunktur uygulamasıdır. Bu yöntem tamamen acısız ve sterildir. Uygulama yerine iğne batırılarak başlatılan uyarılar beyine gerekli kodlamaları veri. Bu yolla vücut ve beyin koordine bir şekilde ilgili hastalıkları tedavi eder.

4. Manyetik alan kullanılarak bedenin bozulmuş olan yapısını onarmak çok önemlidir.

5. Vücudu mükemmel bir bilgisayara benzetirsek; beyin, yazılan bu sigara programını hafızasına alır ve unutmaz. Dolayısı ile tedavi sonunda kişi ya sigaraya karşı istek duymaz ya da sigara dumanı ona tiksinti verir. Bununla birlikte bu tedavi ile vücuttaki ve beyindeki elektriksel, kimyasal dengeler değişir ve normale döner. Kırmızı kan hücrelerindeki zarların gaz değişimi oksijen lehine döner.

KALICI BİR ÇÖZÜM OLMASI İÇİN...

Zarlardaki elektriksel yüklerin değişimi bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bu durum hücrenin daha çok oksijen alması demektir. Anlattığımız şekilde işleyen mekanizma sayesinde hastanın vücut fonksiyonları hızla normale dönerken vücutta ve beyinde de sigaraya karşı olumsuz bir tepki (içme isteğinin kaybolması, dumandan tiksinmek, v.s.) gelişmiş olur.

Görüldüğü gibi tamamlayıcı tıp metotlarıyla sigara bağımlılığı tedavisinde çok faydalı olunmaktadır. Ancak bu tedavinin başarılı ve kalıcı bir çözüm olması için birtakım şartların hasta tarafından yerine getirilmesi gerekir.

Öncelikle bağımlı olan kişi, sigara bağımlılığının kendisinde sağlık problemi yaratacağının bilincine varmış olmalı ve kendi özgür iradesi ile bu bağımlılığı sona erdirmeye karar vermiş olmalıdır. Şimdi burada kararlılık ve irade kavramlarını biraz açalım:

Bu konudaki kararlılık; hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, aile üyeleri ya da arkadaş baskısı ile değil, tamamen hastanın kendi isteği ile bu zararlı alışkanlıktan kurtulma isteğidir. Çünkü özgür irade bu tedavinin en önemli basamağıdır. İradeyi ise (ki onu tedavi sürecinde biz ölçmeye çalışıyoruz) şu şekilde ifade ediyoruz.

MİNİMUM SÜRE 12 SAAT...

Sigara bağımlılığı tedavisi için bize başvuran kişinin gerçek anlamda kararlılığını anlamak için en az 12 saat sigaradan uzak kalmasını istiyoruz. 12 saatlik bu uzak kalış iki açıdan çok önemlidir. Birinci neden vücudun tedaviden önce belli bir süre nikotinden uzak kalmasının tedaviyi daha başarılı kılacağı gerçeğidir. İşte hastanın iradesi bu noktada karşımıza çıkmaktadır.

Hatta bu konudaki bazı yayınlar sigaradan uzak kalma süresini 36-72 saat olarak açıklamaktadırlar. Ancak biz çalışmalarımız ve vaka gözlemlerimiz sonucunda bu süreyi 12 saat olarak kabul etmiş bulunmaktayız. Ancak hemen belirtelim ki; tedaviden önce hasta sigaradan ne kadar uzak kalırsa tedavinin başarı oranı da o oranda yükselecektir. Ancak minimum süre 12 saattir.

Sigaradan 12 saat uzak kalmanın ikinci önemi ise şudur: Belli bir süre sigaradan uzak kalan hastada birtakım yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. Bu belirtiler; ellerde titreme, terleme, huzursuzluk v.s.gibi belirtilerdir. İşte biz tedaviye gelen hastada beliren bu yoksunluk belirtilerini gözlemleyerek tedavi planımızı tekrar gözden geçiririz. Hastanın sigaradan uzak kalışında ne kadar zorlandığını, söz konusu belirtilerden yola çıkarak gözlemlemek isteriz. İşte bu gözlemler tedavi süreci konusunda da bize yön verir.

Sigarayı bırakmanın yararları:

- Yaşamınıza yıllar katar (içilen her bir sigara 15 dakika ömrünüzü azaltır).

- Akciğer kanseri, amfizem, bronşit ve kalp krizi riskini azaltır.

- Kalbi ve dolaşım sistemini dinlendirir.

- Sigara öksürüğü azalır ve kaybolur.

- Spor yaparken kendinizi daha dinç ve enerjik hissedersiniz.

- Dayanıklılığınız artar.

- Sigaranın neden olduğu baş ve mide ağrıları kesilir.

- Körelen koku alma duyusu yeniden gelişir.

- Yemeklerin lezzetini yeniden tam olarak alırsınız.

- Dumansız odalarda yaşarsınız.

- Nefesiniz sigara kokmaz.

- Harcayacak daha fazla paranız olur.

- Diş ve parmaklarınızdaki sarı lekelere veda edersiniz.

- Elbise ve mobilyalarınızdaki sigara yanıklarından kurtulursunuz.

- Kül tablalarınız temiz kalır.

- Yakınlarınıza iyi örnek olursunuz.

- İradenizin gücünü kanıtlamış olursunuz.

Sonuç olarak; sigaranın zararlarını idrak etmiş, kendi vücuduna olan zararlarını görüp yaşamış ancak ondan vazgeçme safhasında bizden yardım talep eden hastaların yalnız olmadıklarını, kararlı oldukları ve yukarıda açıklamaya çalıştığımız şartlara inançla uydukları sürece sigara bağımlılığından iki seans gibi kısa bir sürede her zaman kurtulma şanslarının olduğunu kendilerine müjdeleyebiliriz. El ele vererek söndürdüğümüz her sigara, insan hayatının sağlıkla uzaması yolunda attığımız çok büyük bir adımdır.

Hüseyin Nazlıkul

Odatv.com